Vit chokladcheesecake

Vit chokladcheesecake. Ja, ni hör ju hur gott det låter. Bara namnet gör så att det saftar i munnen. Vem gillar inte cheesecake!? Och dessutom choklad, vit choklad. Jag älskar att prova nytt, eller egentligen gammalt. Men nytt för oss glutenintoleranta. Äntligen kan även jag äta sånt där som alla andra äter. Och det är till och med GOTT!

Ibland blir det så att jag nästan dör en smula när jag bakar. När man får till en perfekt bakelse, eller en perfekt smet eller ett fluffigt bröd fullt med stora luftbublor. Det är sådant som får mig att vilja fortsätta baka.

IMG_1926

IMG_1938

IMG_1935

Ingredienser:
glutenfria digestivekex (2 packet)
80 g smör
4 ägg
3,5 dl grädde
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
400 g philiadelphiaost
100 g vit choklad

Vit- och mjölkchoklad till topping

Gör så här:
Smält smöret. Mixa digestivekexen i en mixer och tillsätt smöret. Tag fram en form med löstagbar kant och häll i digestivekexen. Platta till så att du får en hård och fast botten. Ställ åt sidan.
Dela på äggulorna och äggvitorna och lägg i var sina skålar. Vispa upp äggvitorna till ett hårt vitt skum. Ställ åt sidan. Ta fram en ny bunke och vispa upp grädden. Ställ även denna åt sidan. Blanda så länge äggulorna med socker, vaniljsocker och ost. Rör om tills alla klumpar är borta.
Smält chokladen i vattenbad eller micro. Om du använder micro: kör på låg värme och rör om ofta så att chokladen inte bränns vid. Blanda sedan ner chokladen i ostsmeten. Vänd sedan ner grädden i ostsmeten, försiktigt. Använd en slickepott och vänd försiktigt i grädden. Gör på samma sätt med äggvitorna.
Häll nu smeten i formen och ”banka” formen försiktigt mot bordet. Detta gör att eventuella luftbubblor försvinner. Låt cheesecaken stå i frysen i minst fyra timmar. Helst längre.
Hyvla vit- och mjölkchoklad och använd som dekoration på toppen av cheesecaken. Mums!

IMG_1939

IMG_1933

IMG_1922