Om mig

Jag heter Josefin. 28 år. Bor i Uppsala, där jag också är uppväxt, tillsammans med min lilla familj och mina två hundar Tjabo och Enzo. Om dagarna jobbar jag som lågstadielärare, vilket jag verkligen älskar. Som ni förhoppningsvis redan förstått så älskar jag också att baka. Jag har bakat sen jag var liten och intresset för bakning har bara ökat och ökat. Jag ser det som en utmaning att baka glutenfritt och det är så roligt när man lyckas.


MIN INTOLERANS:

Jag har varit intolerant mot gluten gissningsvis hela mitt liv. Som barn hade en liten kula till mage och mina ögon var oerhört ledsna. Jag var blek och hade ständig magvärk. När jag var 6 år fick jag diagnosen glutenintolerans. I samma veva blev jag även intolerant mot ägg och mjölkprotein. Då detta hände var inte glutenintolerans särskilt vanligt och det fanns inte mycket att köpa i affärerna. Att äta var inte ett nöje direkt. När min mage så småningom läkte började intoleransen mot både ägg och mjölkprotein växa bort, vilket jag är extremt glad över.

Nu för tiden är glutenintolerans mycket vanligare och det är nästan enkelt att ha gluten. Trots detta finns det inte särskilt stort utbud i affärerna. Så i den här bloggen lägger jag ut recept och bilder på sådant som jag bakar. Jag delar med mig av de recept som jag har, så att andra kan ta del av det. Jag älskar att baka och jag älskar att glutenfritt kan vara minst lika gott som icke-glutenfritt.

Processed with VSCO with a5 preset