En god och saftig mandelkaka som är perfekt till midsommar. Den är dessutom helt glutenfri.
Botten:
200 g smör
7 dl mandelmjöl
3 dl strösocker
5-6 tsk kardemumma
2 nypor flingsalt
6 ägg
Mascarponekräm:
750 g mascarpone (3 paket)
En vaniljstång
2 tsk vaniljpulver
1-2 msk florsocker
Citronsaft från en citron
Topping:
Jordgubbar
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Blanda mandelmjöl, strösocker, kardemumma och flingsalt i en bunke.
3. Rör i ägg och socker. 4. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. 5. Grädda i ugnen på 200 grader (ej varmluft) i 15-18 minuter. Låt svalna. 6. Stansa ut runda kakor.
Mascarponekräm:
1. Häll i mascarponen i en bunke.
2. Dela vaniljstången på mitten och gröp ur vaniljfröna. Häll i bunken.
3. Tillsätt vaniljpulver, florsocker och citronsaft. Rör om.
4. Spritsa på de runda kakorna och toppa med jordgubbar.