Receptet ger ca 12 st cupcakes.
Cupcakes:
125 g rumstemererat smör
180 g strösocker
2 ägg
240 g glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop smör och socker.
3. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda väl innan du tillsätter nästa.
4. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och vänd ner dem i smeten växelvis med grädden.
5. Klicka ut smeten i formar upp till ungefär hälften.
6. Grädda i mitten i ugnen i ca 12 minuter. Här behöver man ha lite koll mot slutet.
7. Låt cupcakesen svalna.
Smörkräm:
90 g rumstempererat smör
7,5 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
1msk färsk citronsaft
150 g färskost
Några droppar karamellfärg
Gör så här:
1. Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft.
2. Vispa i färskosten.
3. Droppa i några droppar valfri karamellfärg eller låt smörkrämen vara vit.
4. Spritsa ut smörkrämen på cupcakesen och dekorera med valfri topping.