Glutenfria vanilj- och hallonmuffins

Här har ni en riktig sockerchock! Så söta och goda. Jag misslyckas aldrig med dessa. De blir aldrig torra utan saftiga i mitten varje gång. De är farligt goda. Hemma hos oss får man vara snabb om man vill hinna smaka en haha.

Receptet ger ca 12 st cupcakes.

Cupcakes: 
125 g rumstemererat smör
180 g strösocker
2 ägg
240 g glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde
Hallon

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Rör ihop smör och socker.
3. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda väl innan du tillsätter nästa.
4. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och vänd ner dem i smeten växelvis med grädden.
5. Klicka ut smeten i formar upp till ungefär hälften.
6. Tryck i ett hallon i mitten av varje muffin och täck hallonet med lite smet.
7. Grädda i mitten i ugnen i ca 13-14 minuter. Här behöver man ha lite koll mot slutet.
8. Låt cupcakesen svalna.

Smörkräm:
90 g rumstempererat smör
7,5 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
1msk färsk citronsaft
150 g färskost
Några droppar karamellfärg

Gör så här:
1. Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft.
2. Vispa i färskosten.
3. Droppa i några droppar valfri karamellfärg.
4. Spritsa ut smörkrämen på cupcakesen och dekorera med valfri topping. Här har jag gjort rosor och använt mig av tyllen Wilton 1M. Till blommorna har jag använt mig av en tyll som jag inte vet vad den heter. Men den ser ut som en snurrad blomma kan man säga.