Glutenfria tunnbrödSÅ gott detta var! Jag har inte ätit tunnbröd sen jag blev intolerant mot gluten när jag var 6-7 år ungefär. Så sjukt haha. Men det blev verkligen gott! Jag lånade receptet av ”glutenfria godsaker” men jag använde Sempers finmix istället för Leilas blå.

 

Receptet ger 6 tunnbröd

Ingredienser:
4 dl Sempers finmix
2 msk fiberhusk
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 krm hjorthornssalt
3.5 dl mjölk
1 msk ljus sirap
2 msk rapsolja

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt mjölk, sirap och rapsolja och vispa till en klumpfri smet.
3. Låt degen svälla i 20 minuter.
4. Häll upp degen på ett mjölat bord och dela degen i sex lika stora bitar.
5. Kavla ut till rundlar (jag bakade ut med händerna) lika stora som din stekpanna.
6. Stek bröden på båda sidorna i en torr stekpanna på hög värme.