Glutenfria tunnbröd


SÅ gott detta var! Jag har inte ätit tunnbröd sen jag blev intolerant mot gluten när jag var 6-7 år ungefär. Det är 20 år sen typ. Så sjukt haha. Men det blev verkligen gott! Jag lånade receptet av ”glutenfria godsaker” men jag använde Sempers finmix istället för Leilas blå.

Receptet ger 6 tunnbröd

Ingredienser:
4 dl Sempers finmix
2 msk fiberhusk
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 krm hjorthornssalt
3.5 dl mjölk
1 msk ljus sirap
2 msk rapsolja

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt mjölk, sirap och rapsolja och vispa till en klumpfri smet.
3. Låt degen svälla i 20 minuter.
4. Häll upp degen på ett mjölat bord och dela degen i sex lika stora bitar.
5. Kavla ut till rundlar (jag bakade ut med händerna) lika stora som din stekpanna.
6. Stek bröden på båda sidorna i en torr stekpanna på hög värme.