Glutenfria oreo cake pops

I helgen har jag bakat oreo cake pops till en baby shower. Älskar att få baka och pyssla med sådana bakverk. Cake popsen är gjorda på glutenfria oreokakor och cream cheese. De är sedan doppade i vit choklad och dekorerade med strössel, en blomma gjord av sockerpasta och en rosett. Mums!

Receptet ger ca 20 st

Ingredienser:
300 g sempers cookie-o´s
Cream cheese

Topping:
Vit choklad
Valfri dekoration

Gör så här:
1. Mixa kakorna i en matberedare. Häll över kakorna till en bunke.
2. Tillsätt lite cream cheese och knåda ihop till en deg. Tänk på att inte tillsätta för mycket, då kommer inte bollarna att hålla formen.
3. Forma till bollar. Rulla inte större än ungefär en 5-krona.
4. Låt bollarna vila i frysen i ca 10 minuter. Ta sedan ut bollarna och rulla igen. Detta gör att de får en finare form.
5. Finhacka lite av chokladen och smält den i ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
6. Doppa ena änden av en pinne i chokladen och stoppa ner en i varje boll. Detta gör du för att bollen sitter bättre på pinnen då.
7. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
8. Smält nu resten av chokladen och färga, om så önskas.
9. Doppa hela cake popsen i chokladen och låt överflödig choklad rinna av.

Beroende på hur man vill dekorera skiljer sig nästa steg en aning.
Vill du dekorera med strössel eller kokos eller liknande bör du göra detta innan chokladen torkat helt. Vill du däremot dekorera med sockerpasta, kristyr eller likande bör chokladen stelna helt innan.