Ni måste prova att laga dessa glutenfria minipannkakor! Så gott!! Nutella och lite färska bär. Det kan ju bara bli gott. Mums! Jag har utgått från ett recept från Frida Skattberg och gjort om det till glutenfritt.
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1-2 nypor salt
2,25 dl mjölk
35 g smält smör
1 ägg
Smör till stekning
Nutella och färska bär att toppa med
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om så att allt blandar sig.
2. Tillsätt sedan mjölken, det smälta smöret och ägget. Rör om till en smet. Jag brukar använda en ballongvisp så att eventuella mjölklumpar försvinner.
3. Värm upp en stekpanna (jag använder mig av en plättpanna). Klicka i lite smör i stekpannan och häll sedan i smet i varje plättform. Om du använder en vanlig stekpanna kan det vara smart att använda en msk så att alla pannkakor blir lika stora.
4. Toppa pannkakorna med nutella och färska bär. Pudra över florsocker.