Glutenfria lussebullar

Vad vore julen utan lussebullar? Jag fullkomligt älskar lussebullar (i alla dess former) och brukar alltid baka lussebullar i december. Detta är mitt absolut bästa recept på glutenfria lussebullar. Jag toppade dem med strösocker istället för russin. Det tycker jag är den godaste sortens topping på lussebullar.

Receptet ger 20 st

Ingredienser:
75 g smör
2 dl mjölk
1 pkt jäst (för söta degar)
2 tsk fiberhusk
1 dl kesella
1 dl strösocker
1 ägg
2 pkt saffran
1 krm salt
500 g Sempers glutenfria mjölmix (spara lite till utbakningen)

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Se till att det är ungefär 37 grader.

2. Ta fram en bunke och smula i jästen. Häll över lite av smörblandningen och rör tills jästen lösts upp. Häll sedan i resten av smörblandningen.

3. Tillsätt fiberhusken och låt det svälla i 10 minuter.

4. Tillsätt kesella, socker, ägg, salt och saffran. Rör om.

5. Tillsätt mjölet (spara lite till utbakningen) och låt degen arbetas i en hushållsassistent i 10 minuter. Låt sedan degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

6. Fördela degen i 20 st bitar och baka ut till lussekatter. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

8. Pensla försiktigt med uppvispat ägg. Grädda i ugnen i 250 grader i ca 4-5 minuter.

9. Innan servering: doppa i strösocker och njut!