Äntligen!!! Nu har jag äntligen lyckats. Jag har gjort glutenfria kolakakor. Goda. Saftiga. Mjuka. MUMS! Det är så svårt att baka glutenfria kakor. Det är alltid lite trixigt att veta vilken mängd mjöl man ska ha. Jag blandade i lite fiberhusk, lite maizena och lite extra mjölmix. Det blev toppen!
⋆
Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 msk sirap
1 mak vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
3 dl glutenfri mjölmix
1 msk maizena
⋆
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda det rumsvarma smöret med socker och sirap. Rör ordentligt.
3. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om.
4. Dela degen i två delar och rulla till två långa längder.
5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna lite (inte för mycket eftersom att de flyter ut lite i ugnen).
6. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
7. Snitta kakorna innan de har svalnat.
⋆