Glutenfria kladdkakemuffins med dumle


Vill du baka riktigt kladdiga och goda chokladmuffins? Då har du hittat det perfekt receptet! Dessutom SÅ GOTT med dumle i mitten. Det blir som en liten överraskning när man kommer till mitten av kakan. Mums!
Perfekta till alla sorters fika, om du frågar mig ?
Receptet ger 12 st muffins
Ingredienser:
200 g smält smör
4 dl strösocker
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl Lailas mjölmix (blå)
0.5 tsk salt
4 ägg
Dumle
Riven mjölkchoklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader och placera ut muffinsformar på en bakplåt.
2. Smält smöret i en kastrull och ställ det i kylen för att kallna.
3. Blanda ihop strösocker, kakao, vaniljsocker, mjölmix och salt.
4. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.
5. Häll i det avsvalnade smöret och rör om.
6. Dela upp smeten i muffinsformarna och tryck ner två dumlekolor i mitten av kakan.
7. Riv mjölkchokladen och strö över lite på toppen av kakan.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Låt kladdkakemuffinsen svalna lite innan servering.