Glutenfria kladdkakemuffins med dumle
Vill du baka riktigt kladdiga och goda chokladmuffins? Då har du hittat det perfekt receptet! Dessutom SÅ GOTT med dumle i mitten. Det blir som en liten överraskning när man kommer till mitten av kakan. Mums! Perfekta till alla sorters fika, om du frågar mig 😁
Receptet ger 12 st muffins Ingredienser: 200 g smält smör 4 dl strösocker 1.25 dl kakao 1 msk vaniljsocker 3 dl Lailas mjölmix (blå) 0.5 tsk salt 4 ägg Dumle Riven mjölkchoklad Gör så här: 1. Sätt ugnen på 160 grader och placera ut muffinsformar på en bakplåt. 2. Smält smöret i en kastrull och ställ det i kylen för att kallna. 3. Blanda ihop strösocker, kakao, vaniljsocker, mjölmix och salt. 4. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet. 5. Häll i det avsvalnade smöret och rör om. 6. Dela upp smeten i muffinsformarna och tryck ner två dumlekolor i mitten av kakan. 7. Riv mjölkchokladen och strö över lite på toppen av kakan. 8. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Låt kladdkakemuffinsen svalna lite innan servering.