Glutenfria kanelbullar

Snart är det kanelbullens dag! Så här kommer ett hejdundrande recept på glutenfria kanelbullar. Receptet ger 20-25 bullar.

Ingredienser:

50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
150 g rumsvarmt smör
1 dl sirap
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
2 tsk kardemumma
1 uppvispat ägg
ca 11-12 dl glutenfri mjölmix

Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk malen kanel

Gör så här:
Värm mjölken till 37 grader och smula i jästen så att den löses upp i mjölken.
Rör ner fiberhusk och låt smeten svälla i 10 minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en deg. Obs! Spara lite av mjölet till utbakning.
Arbeta degen i en hushållsassistent med degkrokar i ca 10 minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Häll ut degen på ett mjölat bord och arbeta in resten av mjölmixen så att den går att arbeta med. Kavla ut till en rektangulär platta.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen och bred på degen.
Rulla ihop plattan från långsidan och skär i bitar.
Ta fram en bakplåt och lägg ut bullformar på den. Placera bitarna i med snittytan upp i formarna.
Låt jäsa under bakduk i ca 40-60 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i ca 6-8 minuter.

MUMS!