Glutenfria frallor

Receptet ger ca 9-10 frallor.

Ingredienser:
25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
2 msk olja
1 msk fiberhusk
1 dl kesella
1 tsk salt
ca 7 dl finax röda mjölmix

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Tillsätt ljummet vatten, olja och fiberhusk och rör tills all jäst har löst upp sig. 
3. Låt stå och svälla i 10 minuter. 
4. Tillsätt kesella, salt och nästan all mjölmix (jag brukar spara ca 1 dl till utbakning). Arbeta gärna degen i en hushållsassistent i ca 5 minuter. 
5. Låt degen stå och jäsa under en handduk i 30 minuter.
6. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 9-10 delar.
7. Rulla till runda frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jag brukar använda olja på händerna för att kunna rulla utan kladd. 
8. Låt frallorna jäsa under handduk ca 30 minuter. 
9. Sätt ugnen på 225 grader (varmluft).
10. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.