Glutenfria frallor

Receptet ger ca 16 frallor.

Ingredienser:
50 g jäst
7 dl kallt vatten
4 msk olja
2 msk fiberhusk
2 tsk salt
ca 11-12 dl sempers mjölmix eller finmix

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Tillsätt kallt vatten, olja, salt och fiberhusk och rör tills all jäst har löst upp sig.
3. Låt stå och svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt mjölmixen och arbeta degen i en hushållsassistent i minst 10 minuter.
5. Låt degen stå och jäsa under en handduk i 30 minuter.
6. Häll ut degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 16 lika stora delar.
7. Rulla till runda frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jag brukar använda olja på händerna för att kunna rulla utan kladd.
8. Låt frallorna jäsa under handduk ca 50-60 minuter.
9. Sätt ugnen på 225 grader (varmluft).
10. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.