Glutenfria frallor

Receptet ger 16 frallor 

Ingredienser:
50 g (1 pkt) röd jäst
700 g (7 dl) kallt vatten
50 g (4 msk) olja
20 g (2 msk) fiberhusk 
13 g (2 tsk) salt
7 g (2 tsk) xantangummi 
550 g (12 dl) Semper mix
14 g (2 msk) softbake

Gör så här: 
1. Blanda jästen, vattnet och oljan. Rör tills jästen löst upp sig. 
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 
3. Blanda i de torra ingredienserna i smeten och låt gå i hushållsmaskin i 10 minuter. 
4. Låt jäsa övertäckt i 30 min. 
5. Häll ut degen på ett mjölat underlag och dela i 16 lika stora delar.
6. Rulla till frallor och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Jag brukar använda lite olja på händerna för att kunna rulla utan kladd.
7. Låt frallorna jäsa övertäckta i 50-60 min. 
8. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. 
9. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.  
10. Låt svalna på galler innan du skär i brödet.