Glutenfria flarnrullar

  • Recept

Smaksätt gärna grädden så blir det ännu godare, perfekt till en cappuccino i vårsolen! Receptet ger ca 32 st

Flarnsmet:
55 g rårörsocker
55 g smör
55 g ljus sirap
55 g sempers finmix
1/2 tsk mald ingefära

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Värm ugnen till 180°. Häll socker, smör och sirap i en kastrull. Värm på låg värme tills sockret har smällt (ca 15 minuter). Låt inte sockerblandningen koka, då karamelliseras sockret. Blanda mjölmixen och ingefäran i en skål under tiden. Låt blandningen svalna en stund och tillsätt sedan i mjölmixen och ingefäran. Blanda väl, så att alla mjölklumpar försvinner. Klicka ut 4 teskedsstora klickar på en pappersklädd plåt. Grädda i ugnen 5-10 minuter. För mig gick det väldigt fort i ugnen och jag brände första plåten, så jag rekommenderar att kolla ofta. Det räckte med ca 6 minuter för flarnen att bli klara. Nästan mindre. Dom är klara när dom har fått en gyllenbrun färg. Ta ur plåten ut ugnen och vänta några sekunder. Rulla sedan runt en penna eller liknande. Lägg med skarven neråt. Flarnen stelnar fort så man får vara lite snabb. Om dom stelnar för mycket kan man inte rulla dom, då får man sätta in plåten i ugnen några sekunder, så mjuknar dom igen. Före servering: Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker, eller som du vill. Spritsa grädde i varje flarnrulle. Njut!

IMG_1432