Ingredienser:
400 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 dl kakao
1 dl oboypulver
2 msk vaniljsocker
1 dl kokt kaffe eller vatten
100 g mjölkchoklad
ca. 18 dl finmixad glutenfri havregryn
Topping:
200 g choklad
1.5 dl pärlsocker
Gör så här:
1. Vispa smör och florsocker tills det blir fluffigt.
2. Tillsätt kakao, oboypulver, vaniljsocker, kaffe/vatten och smält mjölkchoklad. Vispa ihop till en jämn smet.
3. Mixa havregrynen och tillsätt sedan lite i taget under vispning.
4. Klä en långpanna (ca 30×40) med bakplåtspapper. Tryck ut smeten i långpannan och ställ in den i kylskåpet en stund.
5. Smält chokladen till garneringen och bred den över chokladbollssmeten. Toppa med pärlsocker och låt sedan stå i kylskåp i ca. 30 minuter.
6. Skär sedan i rutor. Förvara i en lufttät burk med lock i kylskåp. Går även bra att frysa in.