Ingredienser:
200 g smör
2 dl rörsocker
1 dl sirap
0,5 dl kakao
2 ägg
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 dl ren havregryn
3,5 dl Semper mjölmix
1 tsk bikarbonat
Mörk choklad
Topping:
Ljus choklad
Polkagrisar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret litegrann och rör ihop det med sirap, socker och kakao.
3. Tillsätt äggen, ett i taget.
4. Rör i salt, vaniljsocker och havregryn.
5. Blanda mjölmixen och bikarbonat i en annan bunke och rör ner det i smeten.
6. Hacka choklad (valfri mängd och storlek) och vänd ner den i smeten.
7. Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Klicka ut i storleken av en femkrona ungefär. Det tyckte jag var en lagom storlek. Men prova dig fram.
8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 7-9 minuter. Håll koll! I min ugn blev 8 minuter perfekt, varken mer eller mindre.
9. Låt kakorna svalna och ställ sedan in dem i frysen en stund.
10. Smält chokladen och spritsa ett mönster över kakorna. Strö över krossade polkagrisar innan chokladen stelnat. Ställ in kakorna i kylen eller frysen för att stelna helt.