Glutenfria chocolate chip cookies

Idag har varit en riktigt mysig lördag. Jag går fortfarande runt i pyjamasbyxor. Det enda jag har gjort idag är att baka och äta goda kakor. Chocolate chip cookies ja! Alltså dessa kakor måste ni bara baka. Det är utan tvekan de godaste kakorna jag vet.

Jag smakade dessa kakor första gången när jag gick i högstadiet. En vän till mig bakade dem. Om jag inte minns helt fel så kom hon på receptet helt själv. Kakorna är inte helt enkla att få lika höga som när man bakar dem med vetemjöl, men enligt mig spelar det inte så stor roll. Och det bästa av allt är nästan smeten! Alltså mmm…

Ingredienser:
225 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2,5 dl farinsocker
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
ca 7-8 dl glutenfri mjölmix
400 g Marabou mjölkchoklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör, socker, farinsocker, salt och vaniljsocker. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt sedan den glutenfria mjölmixen. Hacka chokladen i mindre bitar, helst inte för små. Jag tycker att det är lagom att dela varje ruta i ungefär fyra bitar. Häll i den hackade chokladen i smeten och rör om. Klicka ut sex stycken bollar på en plåt klädd i bakplåtspapper, inte för stora. Kakorna rinner ut lite i ugnen så placera dem i bit ifrån varandra. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
Tips! Grädda en ”provkaka” innan du gör en hel plåt. Tillsätt mer mjölmix om kakan rinner ut och blir väldigt platt.