Glutenfria chocolate chip cookies

DETTA ÄR SÅ GOTT!!

Jag tog receptet från Frida Skattberg. Men jag gjorde om det till ett glutenfritt recept. I hennes recept blev detta 24 kakor men jag valde att göra kakorna mindre eftersom att de rann ut ganska mycket. Jag tog bort ca en tredjedel från varje kaka så att bollarna blev ungefär lika stora om en gamma femkrona.

Ingredienser:
220 g smör
3 dl ljust muscavadosocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
12 dl Lailas mjölmix
1 msk majsstärlekse
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl hackad ljus choklad

Gör så här:
1. Sätta ugnen på 175 grader.
2. Klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
3. Smält smöret och vispa det sedan med muscovadosocker och strösocker. Vispa med elvisp i 2-3 minuter.
4. Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljsocker, vispa ytterligare 1 minut.
5. Ta fram en ny bunke och rör ihop mjölmix, majsstärkelse, bakpulver och salt. Rör sedan ner mjölblandningen i smeten och arbeta ihop en klumpfri, tjock smet.
6. Tillsätt 2.5 dl av den hackade chokladen och rör ihop.
7. Låt degen stå i kylskåpet i 30 minuter.
8. Ta ut degen och dela i jämnstora bollar, ungefär lika stora som en gammal femkrona.
9. Lägg bollarna på plåtarna, platta till lite lätt och toppa sedan med resterande choklad.
10. Grädda mitt i ugnen i ca. 8 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du lyfter dem från plåten.