Glutenfria cake pops fyllda med kladdkaka

Glutenfria våriga cake pops! Perfekt till alla sorters kalas!

Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
2,5 – 3 dl Semper finmix

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret.

3. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

4. Tillsätt vaniljsocker, kakao och mjöl. Blanda till en jämn smet.

5. Tillsätt till sist det smälta smöret och rör om.

6. Häll smeten i en form och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. (Baka kakan längre än normalt när du ska göra cake pops. Kakan ska inte vara för kladdig eftersom att den ska blandas med philadelphiaost).

7. Låt kladdkakan svalna.

IMG_2754

Cake pops:
Kladdkaka
Philadelphiaost
Vit choklad
Färg & strössel
Pinnar

Gör så här:
1. Smula sönder kladdkakan till mindre bitar och lägg bitarna i en matberedare och mixa till smulor.

2. Blanda i lite philadelphiaost, men bara så mycket så att det precis går att rulla till små bollar. Det ska inte vara för lös smet, då kommer bollarna att ramla av pinnarna.

3. När du har fått en bra konsistens på smeten rullar du till små runda bollar.

4. Lägg in bollarna i kylen en stund så att de stelnar lite.

5. Smält lite av chokladen över ett vattenbad. Doppa änden på pinnen i chokladen och tryck in i bollen. Gör likadant med alla. Detta gör man för att cake popsen inte ska ramla av pinnen utan sitta kvar.

6. Ställ in i kylen igen så att chokladen stelnar

7. Smält nu resten av chokladen över ett vattenbad och färga i en färg, eller låt den vara som den är.

8. Doppa cake popsen i chokladen (man kan behöva hjälpa till med en sked för att få choklad överallt). Låt chokladen rinna av ordentligt.

9. Toppa sedan med ett fint strössel.

10. Ställ cake popsen i frigolit eller oasis så kan de torka snyggt utan att de förstör varandra. Mmm!

IMG_2751

IMG_2757

IMG_2746

IMG_2753