Glutenfria brownies med center

Hej på er!

Idag har det varit riktigt grått och mörkt ute. Jag gillar ändå vintern men nu börjar jag längta till värmen och ljuset. Längtar till grönt gräs och fina blommor. Och under denna sommaren kommer vi bo inne i centrala Uppsala dessutom. I en ny och fräsch lägenhet. Gud vad jag längtar till april då vi flyttar. Ska bli så kul med ett större och rymligare kök där jag kan baka hur mycket jag vill.

Idag har jag bakat dessa mumsiga brownies samtidigt som jag drömt om sommaren och lägenheten. Alltså huuur goda som helst! Kladdiga och chokladiga. Och det bästa av allt är ju att de är glutenfria och ändå helt himmelska.

Receptet ger ca 20 st

Ingredienser:
3 dl strösocker
4 dl glutenfri mjölmix
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
5 ägg
2 dl rapsolja
100 g valfri glutenfri mjölkchoklad
Center (valfri mängd)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en form som är 20×30 cm och klä den med bakplåtspapper. Ta fram en bunke och blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt äggen och rapsoljan och rör till en slät smet. Ta fram några center och dela dem på mitten. Häll i dem i smeten och rör om. Häll över smeten till formen. Hacka mjölkchokladen och strö över kakan. Dela några center på mitten och tryck ner i smeten. Fördela chokladen så att hela kakan täcks med choklad. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor. Rutorna går att förvara i frysen. MUMS!