Receptet ger ca 12 st våfflor
Ingredienser:
4,5 dl glutenfri mjölmix (Jag använder Sempers finmix)
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 krm vaniljpulver
1 msk bakpulver
3,5 dl röd mjölk
2 ägg
150 g smält smör

Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om. Knäck äggen och dela på vitor och gulor.
3. Tillsätt mjölken och äggulorna och rör om till en slät smet.
4. Rör i det smälta smöret och se till att det har svalnat.
5. Vispa äggvitorna till ett vitt fluff. Vänd försiktigt ner det i smeten.
6. Grädda våfflorna i ett belgiskt våffeljärn.
7. Lägg våfflorna direkt på ett galler så att de blir riktigt frasiga och goda.
8. Toppa våfflorna med glass, bär, choklad eller annan valfri topping.

