Glutenfria after eight brownies

IMG_2438

Scroll down for english

 

Alltså, brownies! Så himla gott! Igår bakade jag underbart goda after eight brownies. Enkla och goda. Dom blev kladdiga och chokladiga men kändes ändå inte för mustiga. Brownies med en fräsch mintsmak. Smarrigt!

Botten:
125 g smör
0.5 dl kakao
0.5 dl oboy
2.5 dl socker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl naturligt glutenfri mjölmix
After eight rutor

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en bunke. Tillsätt oboy, kakao, socker, salt och vaniljsocker. Blanda. Rör i äggen och blanda väl. Vänd tillsist i mjölmixen och blanda. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18×25 cm. Häll i smeten i formen och tryck ut smeten så att den ligger jämt över formens botten. Täck smeten med after eight rutor och grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Ha koll de sista 10 minuterna. Ta sedan ut formen ur ugnen och låt kakan svalna i formen innan du lyfter ut den. Ett tips är att lägga den i frysen så att den inte går sönder när du ska lyfta ur den.

Tryffel:
1.5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
1 tsk smör

Gör så här:
Förbered genom att hacka chokladen i mindre bitar. Häll sedan grädden i en kastrull och låt den koka upp. Stäng av värmen och häll i chokladen och smöret. Rör om tills att har smält. Häll över smeten i en annan burk, ställ in den i kylen och låt den tjockna lite, ca 1 timme. Glöm inte att röra om då och då så att den inte stelnar.

Montera:
Ta ut kakan ur frysen när tryffeln har tjocknat. Lyft försiktigt ur kakan ur formen och bred på tryffeln över den. Ställ in kakan i kylen en stund. Skär kakan i fina rutor och servera!

IMG_2432

IMG_2450

IMG_2443

In english

Brownies! So heavenly good! Yesterday I baked wonderfully good After Eight brownies. Simple and good. They were sticky and chocolaty with a fresh mint flavor. Yummy!

Bottom:
125 g butter
50 ml cocoa
50 ml O’boy
250 ml sugar
1 pinch of salt
2 tsp vanilla suger
2 eggs
200 ml gluten-free flour mix
After eight

How to do this:
Preheat the oven to 175°C. Melt the butter in a bowl. Add oboy, cocoa, sugar, salt and vanilla sugar. Shuffle. Stir in the eggs and mix well. Add the flour mixture and mix. Put a baking paper in a form (about 18 × 25 cm). Pour the batter into the form and press the batter so that it is evenly covered over the bottom of the mold. Cover the batter with After Eight squares and bake in the oven for about 20-30 minutes. Keep track of the last 10 minutes. Then remove the mold from the oven and let the cake cool in the tin before lifting it out. One tip is to put it in the freezer so it doesn’t break when lifting it out.

Truffles:
150 ml whipped cream
200 g dark chocolate
1 tsp butter

How to do this:
Prepare by chopping the chocolate into small pieces. Pour the cream into a saucepan and let it boil. Turn off the heat and pour in the chocolate and butter. Stir until it’s melted. Pour the batter into another jar, put it in the fridge and let it thicken a bit, for about 1 hour. Do not forget to stir occasionally.

Assemble:
Remove the cake from the freezer when the truffle has thickened. Carefully remove the cake from the tin and spread the truffle over it. Set the cake in the fridge for a while. Cut the cake into fine squares and serve!

IMG_2440

IMG_2443