Glutenfri rulltårta med jordgubbar

Hejsan!

Här kommer ett fantastiskt recept på en fantastisk rulltårta! SÅ god. Det var första gången jag bakade en rulltårta faktiskt. Jag kanske lyckas få en rundare rulltårta nästa gång 😅 Men den var verkligen ”himmelskt god”, som Frida Skattberg säger. Jag har bakat efter hennes recept.

Receptet ger 1 rulltårta

Rulltårta:
3 ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl mjölk
1 msk citronsaft
2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt


Fyllning:
2 dl vispgrädde
100 g cream cheese
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
250 g jordgubbar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst på hög hastighet med elvisp eller hushållsassistent i ungefär 8 minuter.
4. Vänd sedan i mjölk och citronsaft. Sikta sedan i de torra ingredienserna och rör till en jämn smet.
5. Bred ut smeten i plåten och grädda kakan mitt i ugnen i ungefär 5 minuter. Ta ut kakan och strö över lite strösocker.
6. Lägg ut ett bakplåtspapper på köksbänken och vänd över kakan på det. Dra bort det gamla bakplåtspappret och låt kakan svalna.

Fyllning:
1. Vispa vispgrädde, cream cheese, florsocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Hacka jordgubbarna i små bitar.
2. Bred ut fyllningen på kakan och strö över de hackade jordgubbarna.
3. Rulla ihop till en rulle och pudra över florsocker vid servering.