Glutenfri pizza toppad med burrata och tryffel

 

Jag är HELT såld på den här pizzan. Jag vågar inte ens berätta hur ofta jag äter den. Burrata och tryffel – bästa kombinationen. Så gott!


Receptet ger 3 pizzor

Ingredienser:
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
4 msk olivolja
1 tsk salt
10 dl glutenfri mjölmix (Sempers mix)
1-2 dl rismjöl

Topping:
Tomatsås
Champinjoner
Riven mozzarella
Basilika
Burrata
Tryffelolja

Gör så här:
1. Ta fram en bunke och smula ner jästen i den.
2. Tillsätt det fingervarma vattnet och rör om tills jästen löst upp sig helt.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämt deg.
4. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
5. Tillsätt mer rismjöl vid behov.
6. Dela upp degen i tre lika stora bitar och baka ut bottnarna (ca 0.5-1 cm tjocka) på bakplåtspapper.
7. Lägg på tomatsåsen, champinjonerna och den rivna osten. Grädda i ugnen i ca 200 grader (varmluft). Pizzorna är färdiga när osten har smält och blivit lite gyllenbrun.
8. Ta ut pizzorna ur ugnen och strö över lite basilika. Bred ut burratan och toppa med tryffelolja.


Ät och njut!