Glutenfri nutellapizza

Nu har jag äntligen provat! Jag har tänkt under så lång tid att jag ska prova att baka en glutenfri nutellapizza. Och vet ni vad, det var godare än jag trodde det skulle vara. Det var så enkelt att göra dessutom.

Jag brukar alltid ladda frysen med färdigbakade pizzabottnar. Det är så smidigt att bara ta fram när man inte orkar laga mat. Det är också perfekt att bara ta fram och bre på Nutella om man får oväntade gäster eller liknande. 

Receptet ger 3 pizzor.

Ingredienser:
50 g jäst (för söta degar)
5 dl fingervarmt vatten
4 msk olivolja
0.5 tsk salt
10 dl glutenfri mjölmix
1-2 dl rismjöl

Topping:
Nutella
Jordgubbar
Vispgrädde

Gör så här:
1. Ta fram en bunke och smula ner jästen i den.
2. Tillsätt det fingervarma vattnet och rör om tills jästen löst upp sig helt.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämt deg.
4. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
5. Tillsätt mer rismjöl vid behov.
6. Dela upp degen i tre lika stora bitar och baka ut bottnarna (ca 0.5-1 cm tjocka) på bakplåtspapper.
7. Grädda i ugnen i ca 225 grader. Ca 5 minuter. Pizzorna får inte färg så som ”vanlig” deg får. Därför får du ha lite koll så att de inte blir för hårda.
8. Ta ut pizzorna ur ugnen och bre på Nutella direkt.
9. Låt pizzorna svalna något och toppa sedan med jordgubbar och grädde. Servera lite varm. MUMS!