Glutenfri mjuk pepparkaka

Hej alla härliga bagare!

Idag är det dan före dan före dopparedan. Igår bakade jag en mjuk pepparkaka som jag ska bjuda alla glutenintoleranta i min familj på på julafton. Jag tog inspiration från Jessica Frej och Matilda Blohms recept från bakboken ”Nytt fikabröd”. Jag använde samma ingredienser men var tvungen att ändra lite då min ugn verkade gå på raketfart. Men oj så gott det blev tillslut!

Ingredienser:
3 ägg
180 g farinsocker
75 g smör
55 g maizenamjöl
50 g majsmjöl
40 g mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 msk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
2 tsk kardemumma
1 krm nejlika
50 g mjölk

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj en form med smör.
3. Vispa ihop ägg och farinsocker med elvisp så att det blir lite fluffigt. Detta tar 3-5 minuter.
4. Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan så att det får svalna lite.
5. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och sikta sedan ner det i äggblandningen. Rör om.
6. Tillsätt smöret och mjölken och rör till en slät smet.
7. Häll smeten i den smorda formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Känn med sticka innan du tar ut kakan.
8. Låt kakan svalna och toppa med valfri topping.