Glutenfri kladdkaka med center


Kladdkakor kan ju göras på hundra olika sätt. Och det blir ju alltid gott! Jag har sett denna variant några gånger så var bara tvungen att prova att baka den glutenfri. Och OJ SÅ GOD den blev!! Supersmarrigt.

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 nävar chokladknappar
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2,75 dl Sempers finmix
Center
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant.
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladknapparna och rör om tills allt har smält helt.
3. Vispa ihop ägg och socker vitt och poröst.
4. Tillsätt vaniljsocker, kakao och mjölmix i smörblandningen. Rör om till en jämn smet. Vänd tillsist i äggsmeten.
5. Häll smeten i formen och tryck ner center i smeten. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
6. Ta ur kakan ur ugnen och dekorera med ännu mer center medan kakan fortfarande är varm.
7. Låt kakan svalna lite och servera kall eller ljummen.