Glutenfri formfranska

Receptet ger 2 st

Ingredienser:
50 g (1 pkt) röd jäst
700 g (7 dl) kallt vatten
50 g (4 msk) olja
20 g (2 msk) fiberhusk 
13 g (2 tsk) salt
7 g (2 tsk) xantangummi 
550 g (12 dl) Semper mix
14 g (2 msk) softbake

Gör så här: 
1. Blanda jästen, vattnet och oljan. Rör tills jästen löst upp sig. 
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 
3. Blanda i de torra ingredienserna i smeten och låt gå i hushållsmaskin i 10 minuter. 
4. Låt jäsa övertäckt i 30 min. 
5. Häll ut degen på ett mjölat underlag och dela i två lika stora delar.
6. Smörj en brödform (ca 1,5 liter) med smör.
7. Lägg över degen i formen och platta till. Jag använder olja på händerna för att kunna platta till utan kladd.
8. Täck med handduk eller plast och låt jäsa i 50-60 min. 
8. Sätt ugnen på 220 grader varmluft. 
9. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.  
10. Låt svalna i formen innan du tar ut och skär i brödet. 

(Utan uppvispat ägg)
(Med uppvispat ägg och med snitt)