Gluten- och laktosfria polkagristryfflar

Nu är äntligen julen på väg. Första advent är förbi och julstämningen är på topp. Jag brukar inte längta speciellt mycket till julen, men i år längtar jag galet mycket. Framförallt längtar jag till allt julbak. Jag kan inte vänta tills det luktar pepparkakor och saffran i hela huset. Jag vill ju baka allt från lussekatter till knäck. Men den här gången blev det tryfflar. Polkagristryfflar. Receptet ger ca 20 st tryfflar och är laktos- och glutenfritt.

IMG_2157   IMG_2147

Ingredienser:
200 g mjölkfri mörk choklad (finns att köpa på ica)
1 dl laktosfri vispgrädde
krossade polkagrisar
florsocker

Gör så här:
Förbered genom att hacka chokladen fint. Häll grädden i en kastrull och koka upp den. Dra av från plattan och häll i chokladen. Rör om tills chokladen har smält. Krossa polkagrisarna i önskad storlek (jag rekommenderar små och fina bitar). Rör ner de krossade polkagrisarna i kastrullen och blanda. Låt stå i kylen i ett par timmar så att tryffeln stelar lite. Forma sedan till runda bollar och rulla dom i florsocker. Mums!

IMG_2151
IMG_2148IMG_2142