Dessert i glas med chokladmousse och hallon

Dessert i glas med chokladmousse och hallon

4 portioner 

Ingredienser dessert:
Chokladmousse
Triple chocolate cookies (från semper)
Maränger
Hallonsorbet
Hallon

Ingredienser chokladmousse:
100 g mörk choklad
2,5 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk strösocker
1 msk vatten

Gör så här (chokladmousse):
1. Hacka chokladen i mindre bitar.
2. Vispa 1,5 dl av vispgrädden löst och ställ i kylen.
3. Koka upp 1 dl vispgrädde och häll i den hackade chokladen. Sänk värmen och rör om till en jämn smet. 
4. Koka upp socker och vatten. Koka till sockret löst upp sig. 
5. Separera äggulor och äggvitor. Vispa upp äggulorna med en elvisp och häll i sockerlösninen. Häll med en jämn stråle. 
6. Rör ner äggskummet i chokladsmeten.
7. Vispa äggvitorna till hårt, vitt skum. 
8. Vänd försiktigt i det vita äggskummet och den vispade grädden i chokladsmeten. 
9. Fördela moussen i fyra glas och låt stelna i kylen i minst en timme. 

Montering:
1. Ta ut glasen ur kylen.  
2. Lägg i några hallon i varje glas.
3. Krossa maränger och triple chocolate cookies grovt och strö över hallonen.
4. Gör kulor av hallonsorbeten och toppa sedan med mer hallon.