Glutenfria kladdkakemuffins med dumle

Vill du baka riktigt kladdiga och goda chokladmuffins? Då har du hittat det perfekt receptet! Dessutom SÅ GOTT med dumle i mitten. Det blir som en liten överraskning när man kommer till mitten av kakan. Mums!

Perfekta till alla sorters fika, om du frågar mig 😁

Receptet ger 12 st muffins

Ingredienser:
200 g smält smör
4 dl strösocker
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl Lailas mjölmix (blå)
0.5 tsk salt
4 ägg
Dumle
Riven mjölkchoklad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader och placera ut muffinsformar på en bakplåt.
2. Smält smöret i en kastrull och ställ det i kylen för att kallna.
3. Blanda ihop strösocker, kakao, vaniljsocker, mjölmix och salt.
4. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.
5. Häll i det avsvalnade smöret och rör om.
6. Dela upp smeten i muffinsformarna och tryck ner två dumlekolor i mitten av kakan.
7. Riv mjölkchokladen och strö över lite på toppen av kakan.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Låt kladdkakemuffinsen svalna lite innan servering.


Gillar

Kommentarer

josephinesegerberg
josephinesegerberg,
jjosefinsglutenfria
jjosefinsglutenfria,
Tack 😍 Det var verkligen gott!
nouw.com/jjosefinsglutenfria
malinhardstahl
malinhardstahl,
Ser så otroligt gott ut! Ställ gärna en eller två frågor till min Q&A 😊
nouw.com/malinhardstahl