Idag bakade jag glutenfria havrerutor toppade med mjuk nougat. Riktigt enkla och riktigt goda!

Ca 24 st

Ingredienser:
100 g smör
4,5 dl ren havregryn (glutenfri)
1 msk Sempers glutenfria mjölmix
1,5 tsk bakpulver
1 dl socker
2 tsk vanlijsocker
2 msk ljus sirap

Topping:
100 g nougat

Gör så här:
Smält matfettet. Blanda samman havregryn, mjölmix, bakpulver, vaniljsocker, socker och sirap i en bunke. Tillsätt smöret och rör om. Klä en långpanna (20×30 cm) med bakplåtspapper. Bred ut smeten i långpannan. Grädda i ugnen. Om du har en varmluftsugn ska kakan gräddas i 175 grader i ca 15 min. Om du har en vanlig ugn ska kakan gräddas i 200 grader i ca 10 minuter. Skiva nougaten med en osthyvel så blir det tunna och fina skivor. Lägg skivorna på den varma kakan. Gör ett dekorativt mönster med hjälp av en gaffel. Låt kakan stå i kylen i ca 20 minuter och skär sedan i små rutor.
Rutorna kan förvaras i frysen.