Ingredienser:
220 g smör
3 dl ljust muscavadosocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
12 dl Lailas mjölmix
1 msk majsstärlekse
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl hackad ljus choklad
Gör så här:
1. Sätta ugnen på 175 grader.
2. Klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
3. Smält smöret och vispa det sedan med muscovadosocker och strösocker. Vispa med elvisp i 2-3 minuter.
4. Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljsocker, vispa ytterligare 1 minut.
5. Ta fram en ny bunke och rör ihop mjölmix, majsstärkelse, bakpulver och salt. Rör sedan ner mjölblandningen i smeten och arbeta ihop en klumpfri, tjock smet.
6. Tillsätt 2.5 dl av den hackade chokladen och rör ihop.
7. Låt degen stå i kylskåpet i 30 minuter.
8. Ta ut degen och dela i jämnstora bollar, ungefär lika stora som en gammal femkrona.
9. Lägg bollarna på plåtarna, platta till lite lätt och toppa sedan med resterande choklad.
10. Grädda mitt i ugnen i ca. 8 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du lyfter dem från plåten.