Idag har jag bakat farligt gott fröknäckebröd. Väldigt enkelt att göra. Det passar perfekt med en god smakrik ost på, men super gott att bara äta som snacks också. Om man förvarar det i en lufttät burk eller papperspåse håller det sig fräscht länge. Receptet är taget ut Martin Svenssons bakbok ”Glutenfritt är gott”.

Ingredienser:
2 dl linfrö
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
2 dl sesamfrö
1 tsk salt
4 ägg
25 g smör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160°.
2. Blanda fröer och salt i en skål.
3. Rör ner ägg och smält smör. Fördela smeten jämt på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
5. Ta ut plåten och låt brödet svalna.
6. Skär bitar i önskad storlek och förvara i en burk med tättslutande lock.