Glutenfria vaniljbullar

Här är ett recept på underbart goda glutenfria vaniljbullar. Ett riktigt kanonrecept. Ni kommer inte bli besvikna. Bullarna blir saftiga, mjuka, fluffiga och jättegoda. Jag har aldrig misslyckats med det här receptet. Funkar varje gång.

 
Receptet ger ca 20 st vaniljbullar.

 

Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
150 g rumsvarmt smör
1 dl sirap
0,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
2 tsk kardemumma
1 uppvispat ägg
ca 11-12 dl glutenfri mjölmix (Semper)

Fyllning:
Marsansås

Gör så här:
1. Värm mjölken så att den är fingervarm. 
2. Smula ner jästen och rör om så att den löses upp.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en deg. Obs! Spara lite av mjölet till utbakning.
4. Arbeta degen i en hushållsassistent med degkrokar i ca 10 minuter. Låt sedan degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
5. Gör marsansåsen enligt beskrivning på förpackningen medan du väntar.
6. Häll ut degen på ett mjölat bord och dela degen i 20 bitar.
7. Rulla till bollar och lägg i muffinsformar på en bakplåt.
8. Låt bullarna jäsa i 40-60 minuter under bakduk.
9. Sätt ugnen på 225 grader.
10. Gör ett hål i varje bulle och spritsa i marsansås.
11. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 6-8 minuter.
12. Låt bullarna svalna. Pensla med smält smör och doppa i strösocker innan servering. Mums!

(Om du väljer att frysa bullarna, vänta då med att garnera med socker tills de ska ätas).