Glutenfria lussebullar

 

Vad vore julen utan lussebullar!? Jag älskar lussebullar (i alla dess former) och brukar alltid baka lussebullar i december. Älskar att äta en lussebulle på morgonen efter frukost. 

 

Receptet ger 20 st

Ingredienser:
75 g smör
2 dl mjölk
50 g jäst (för söta degar)
2 tsk fiberhusk
1 dl kesella
1 dl strösocker
1 ägg
1 g (2 pkt) saffran
1 krm salt
500 g Sempers glutenfria mix eller finmix

 

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Se till att det är ungefär 37 grader.

2. Ta fram en bunke och smula i jästen. Häll över lite av smörblandningen och rör tills jästen lösts upp. Häll sedan i resten av smörblandningen.

3. Tillsätt fiberhusken och låt det svälla i 10 minuter.

4. Tillsätt kesella, socker, ägg, salt och saffran. Rör om.

5. Tillsätt mjölet (spara lite till utbakningen) och låt degen arbetas i en hushållsassistent i 10 minuter. Låt sedan degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

6. Fördela degen i 20 st bitar och baka ut till lussekatter. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

8. Pensla försiktigt med uppvispat ägg. Grädda i ugnen i 250 grader i ca 4-5 minuter.

9. Innan servering: doppa i strösocker och njut!