Glutenfria kladdkakemuffins med dumle


Vill du baka riktigt kladdiga och goda chokladmuffins? Då har du hittat det perfekt receptet! Dessutom SÅ GOTT med dumle i mitten. Det blir som en liten överraskning när man kommer till mitten av kakan. Mums!
Perfekta till alla sorters fika, om du frågar mig.

Observera att dumlekolorna ”Kan innehålla nötter, mandlar och spannmål som innehåller gluten.”

Receptet ger 12 st muffins

Ingredienser:
200 g smält smör
4 dl strösocker
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl Lailas mjölmix (blå)
0.5 tsk salt
4 ägg
Dumle
Riven mjölkchoklad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader och placera ut muffinsformar på en bakplåt.
2. Smält smöret i en kastrull och ställ det i kylen för att kallna.
3. Blanda ihop strösocker, kakao, vaniljsocker, mjölmix och salt.
4. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.
5. Häll i det avsvalnade smöret och rör om.
6. Dela upp smeten i muffinsformarna och tryck ner två dumlekolor i mitten av kakan.
7. Riv mjölkchokladen och strö över lite på toppen av kakan.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Låt kladdkakemuffinsen svalna lite innan servering.