Glutenfria chokladbollar i långpanna

SÅ GOTT! Allt som har att göra med chokladbollar blir alltid så gott. Detta recept gjorde jag med inspiration från baka med Frida. Supergott!

Ingredienser:
400 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 dl kakao
1 dl oboypulver
2 msk vaniljsocker
1 dl kokt kaffe eller vatten
100 g mjölkchoklad
ca. 18 dl finmixad glutenfri havregryn

Topping:
200 g choklad
1.5 dl pärlsocker

Gör så här:
1. Vispa smör och florsocker tills det blir fluffigt.

2. Tillsätt kakao, oboypulver, vaniljsocker, kaffe/vatten och smält mjölkchoklad. Vispa ihop till en jämn smet.

3. Mixa havregrynen och tillsätt sedan lite i taget under vispning.

4. Klä en långpanna (ca 30×40) med bakplåtspapper. Tryck ut smeten i långpannan och ställ in den i kylskåpet en stund.

5. Smält chokladen till garneringen och bred den över chokladbollssmeten. Toppa med pärlsocker och låt sedan stå i kylskåp i ca. 30 minuter.

6. Skär sedan i rutor. Förvara i en lufttät burk med lock i kylskåp. Går även bra att frysa in.