Glutenfria belgiska våfflor

DETTA!! En perfekt frukost eller brunch om du frågar mig. Så gott! Belgiska våfflor blir så fluffiga och goda. Och det bästa är att man ska toppa med det man själv gillar. Jag ÄLSKAR kombinationen choklad, banan och hallon. Det är min absoluta favorit.

Receptet ger ca 12 st våfflor


Ingredienser:

4,5 dl glutenfri mjölmix (Semper)
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 krm vaniljpulver
1 msk bakpulver
3,5 dl röd mjölk
2 ägg
150 g smält smör


Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om. Knäck äggen och dela på vitor och gulor.

3. Tillsätt mjölken jag äggulorna och rör om till en slät smet.

4. Rör i det smälta smöret. Men se till att det har svalnat rejält.

5. Vispa äggvitorna till ett vitt fluff. Vänd försiktigt ner det i smeten.

6. Grädda våfflorna i ett belgiskt våffeljärn. Lägg våfflorna direkt på ett galler så att de blir riktigt frasiga och goda.

7. Toppa våfflorna med grädde, bär, choklad eller annan valfri topping.