Glutenfri rulltårta med jordgubbar

Hej! ♡

Här kommer ett fantastiskt recept på en fantastisk rulltårta! SÅ god. Det var första gången jag bakade en rulltårta faktiskt. Jag kanske lyckas få en rundare rulltårta nästa gång ? Men den var verkligen ”himmelskt god”, som Frida Skattberg säger. Jag har bakat efter hennes recept.

Receptet ger 1 rulltårta

Rulltårta:
3 ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl mjölk
1 msk citronsaft
2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
2 dl vispgrädde
100 g cream cheese
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
250 g jordgubbar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst på hög hastighet med elvisp eller hushållsassistent i ungefär 8 minuter.
4. Vänd sedan i mjölk och citronsaft. Sikta sedan i de torra ingredienserna och rör till en jämn smet.
5. Bred ut smeten i plåten och grädda kakan mitt i ugnen i ungefär 5 minuter. Ta ut kakan och strö över lite strösocker.
6. Lägg ut ett bakplåtspapper på köksbänken och vänd över kakan på det. Dra bort det gamla bakplåtspappret och låt kakan svalna.

Fyllning:
1. Vispa vispgrädde, cream cheese, florsocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Hacka jordgubbarna i små bitar.
2. Bred ut fyllningen på kakan och strö över de hackade jordgubbarna.
3. Rulla ihop till en rulle och pudra över florsocker vid servering.