Glutenfri kladdkaka i långpanna

Om jag bara fick äta ett enda bakverk för resten av mitt liv så skulle det DEFINITIVT vara kladdkaka. Helt vanlig kladdkaka kan vara så gott! Kladdkaka i långpanna är väldigt enkelt men också ett lite roligare sätt att bjuda sina gäster på.

Ingredienser:
4 ägg
4 dl strösocker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl glutenfri mjölmix (jag använde Lailas blå)
0.5 tsk salt
200 g smält avsvalnat smör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en ugnsform (20×30) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan så det hinner svalna lite.
3. Ta fram en bunke och blanda alla torra ingredienser i den.
4. Knäck i äggen och rör om. Jag brukar röra om med en ballongvisp för att slå sönder alla mjölklumpar som finns.
5. Tillsätt det avsvalnade smöret och rör om till en jämn smet.
6. Häll smeten i ugnsformen och grädda kakan i ugnen i ca 15-20 minuter. Kanten på kakan ska vara fast när du tar ut den. Låt kakan svalna och skär sedan i rutor.