Att baka glutenfritt är inte alltid det lättaste. Så här kommer lite tips för glutenfri bakning…

 

– Glutenfria mjölmixer packas lättare samman, vilket betyder att du måste vara extra noggrann när du mäter upp dem.

– Om man använder en grov mjölmix får man ett relativt kompakt bröd.

– Var noga med doseringen. Ta till vana att alltid väga mixen istället för att mäta.

– Om du använder mått, skaka aldrig måttet.

– Häll lite socker eller baksirap i degen så underlättar du jäsningen.

– Tänk på att redningar till soppor och såser ofta innehåller gluten.

– Låt alltid degen jäsa lite längre än det står i receptet när du bakar bröd, så blir det mycket luftigare.

– Använd inte mer mjöl än nödvändigt.

– Glutenfritt bröd håller bäst om det förvaras i frysen.

– En glutenfri deg kan vara väldigt kladdig och svår att hantera. Använd plasthandskar och olja när du bakar ut degen så fastnar den inte på händerna.

– Man kan även spritsa ut degen för att slippa kladd.