No bake paj med chokladfudge och hallon

 SÅ skönt att baka utan ugn. Denna paj är enkel och går snabbt att göra. Och perfekt att slippa ha ugnen på en varm sommardag. Och smaken(!), den är bara galet god. Men det bästa av allt, den är glutenfri!


Ingredienser
:
150 g glutenfria chocolate chip cookies
60 g smör
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
200 g kondenserad sötad mjölk


Topping
:
Hallon
Riven choklad


Gör så här:
1. Mixa kakorna i en mixer så att de smulas sönder helt. Man kan också lägga kakorna i en påse och banka/kavla sönder kakorna.

2. Smält smöret och tillsätt kaksmulorna. Rör om tills allt blandat sig ordentligt.

3. Häll blandningen i valfri pajform och tryck ut smeten i botten och upp på kanterna. Jag valde att använda små formar men receptet fungerar lika bra till en springform, ca 23 cm.

4. Låt den stelna i kylen i ca 15 minuter.

5. Smält chokladen i ett vattenbad. När chokladen är helt smält, tillsätt den kondenserade mjölken och rör om.

6. Bred på smeten i pajskalet och tryck ner några hallon i smeten. Toppa med riven choklad. Ställ i kylen i minst 15 minuter. Ta ut pajerna en stund innan servering för bästa resultat.

Ät och njut!