Receptet är taget från Jessica Frej och Maria Blohms nya bakbok “Nytt fikabröd – baka gott utan gluten”.

Ingredienser:
100 g smör
275 g strösocker
3 ägg
50 g kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
25 g rismjöl
25 g maizena
1 tsk pofiber

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i kakao, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt sedan rismjöl, maizena och pofiber och blanda noga. Tillsätt till sist smöret och rör till en jämt smet. Smöra en springform, ca 22 cm i diameter, och häll i smeten. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Klart! (Jag mätte fel och tog mer än dubbelt så mycket pofiber än man skulle. Därför ser kladdkakan inte så kladdig ut på bilderna. Men väldigt god ändå).

IMG_1815

IMG_1818