Hej på er!

Ni måste prova att laga dessa glutenfria minipannkakor! Så gott!! Jag tycker att det godaste är att bre på lite nutella och sedan lite färska bär. Mums filibabba! Jag har utgått från ett recept från Frida Skattberg men gjort om det till glutenfritt.

 

 

 

Ingredienser:

3 dl glutenfri mjölmix

2 tsk bakpulver

0,25 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1-2 nypor salt

2,25 dl mjölk

35 g smält smör

1 ägg

 

Smör till stekning

Nutella och färska bär att toppa med

 

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om så att allt blandar sig. Tillsätt sedan mjölken, det smälta smöret och ägget. Rör om till en smet. Jag brukar använda en ballongvisp så att eventuella mjölklumpar försvinner. Värm upp en stekpanna (jag använder mig av en plättpanna). Klicka i lite smör i stekpannan och häll sedan i smet i varje plättform. Om du använder en vanlig stekpanna kan det vara smart att använda en msk så att alla pannkakor blir lika stora. Toppa pannkakorna med nutella och färska bär. Pudra över florsocker.