Detta är resultatet från förra veckans födelsedagstårta. Min första jordgubbstårta. Det svåra med en tårta är att få en fluffig och saftig botten. I alla fall när det handlar om glutenfri tårtbotten. Jag vet inte exakt vad jag gjorde för fel, jag följde receptet exakt, men botten lyfte sig inte så mycket. Så jag fick dela botten i endast två delar istället för tre. Det var så klart inte hela världen, den blev jätte god ändå. Det var i alla fall väldigt roligt att baka en jordgubbstårta. Det är alltid kul att få bjuda på det jag har bakat när familj och vänner kommer och hälsar på.

IMG_1752

Ingredienser:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl finax mjölmix
1 tsk bakpulver
smör och mjöl till formen

Fyllning:
Vispgrädde
Marsansås
Jordgubbssylt

IMG_1757

Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, (ca 24 cm i diameter). Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Blanda försiktigt i mjölblandningen i äggsmeten, lite i taget. Blanda försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt innan du skär i den.
Fyllning: Gör marsansåsen enigt instruktionerna på kartongen. Vispa grädden luftig. Blanda i lite av grädden i marsansåsen, vilket gör att det blir en lyxigare och fluffigare känsla på fyllningen.
Dela tårtbotten i två eller tredelar. Lägg den understa botten på ett tårtfat. Bred på ett lager jordgubbssylt och även marsansås. Lägg på nästa botten och gör samma sak. Lägg till sist på den översta botten och bred på resten av grädden runt om och ovanpå. Använd en tårtspatel, då får man ett finare resultat. Spritsa sedan tårtan som du vill och dekorera med mumsiga jordgubbar. (Tårtan blir godast om den får stå i kylen och safta till sig ett dygn). 

IMG_1745

IMG_1762