Glutenfritt pitabröd

Wow! Riktigt goda glutenfria pitabröd som höll ihop hela måltiden. Ni som har celiaki vet att bröden lätt spricker, smular sönder eller helt enkelt inte håller för så mycket. Men det här brödet håller ihop jättebra. Prova!

Receptet ger 5 st pitabröd.


Ingredienser:

25 g jäst
3 dl vatten
2 msk rapsolja
2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk socker
5 dl sempers mjölmix eller finmix


Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke.
2. Tillsätt fingervarmt vatten så att jästen löses upp.
3. Rör i oljan och fiberhusken och låt det stå i 10 minuter och svälla.
4. Tillsätt sedan socker och salt.
5. Blanda till sist i 4 dl av mjölmixen. Arbeta degen en stund i maskin och låt den sedan jäsa övertäckt i 45 minuter.
6. Sätt ugnen på 275 grader och låt plåten stå i ugnen och bli varm medan. Plåten skall vara varm när bröden läggs på.
7. Tillsätt nu resten av mjölmixen (tillsätt mer om degen är svår att baka ut) och baka ut degen på en mjölad bänk.
8. Dela degen i fem delar och rulla till bollar. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och platta ut dom till önskad storlek.
9. Lyft över bakplåtspappret till den heta plåten och grädda i ugnen i ca 7 minuter.
10. Låt sedan bröden svalna.
Färdigt! Förvara i frysen för lång hållbarhet.

IMG_1884

IMG_1890