Godmorgon tänkte jag skriva men det är väl snarare god eftermiddag nu. Jag har bakat hela förmiddagen så tiden har bara sprungit iväg.

Jag har bakat glutenfria vallmofrallor! De blev riktigt goda måste jag säga. Det är kanske inte ett bröd du kan slänga ihop lite snabbt utan det tar några timmar att baka. Men SÅ värt.

 

 

Receptet ger 12 st frallor

 

Ingredienser: 

50 g jäst

5dl vatten

0.5 dl rapsolja

3 msk sirap

1 tsk salt

2 msk fiberhusk

10-11 dl glutenfri mjölmix

 

Gör så här: 

Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Tillsätt sirap, salt och fiberhusk. Låt degen svälla i 10 minuter. Blanda i mjölet och arbeta till en deg. Låt degen gå i en assistent i ca 5 minuter. Låt sedan degen jäsa övertäckt i 20 minuter. Rulla degen till 12 st runda bollar. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Skär tre snitt i varje fralla och låt de jäsa övertäckta i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö på vallmofrön och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.