Scroll down for english

 

Goda glutenfria tortillabröd! Det gick snabbt och enkelt att baka dom. Dessutom höll dom oerhört bra, inte en spricka i brödet när jag vek det. Det är ju rätt vanligt att glutenfritt bröd inte håller. Det är ofta väldigt tråkigt och torrt. Men detta var super! Rekommenderas starkt!

Receptet är taget från recept.nu av Jessica Frej och Maria Blohm. Receptet ger 10 st.

Ingredienser:
400 g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50 g rismjöl
150 g majsmjöl
1/2 tsk salt
30 g fiberhusk

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Låt degen svälla i 15 minuter. Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut till runda tunna bröd. Stek bröden i en torr stekpanna på hög värme. Stek ett par minuter på båda sidor så att brödet får en fin färg. Täck bröden med en bakduk eller folie för att de inte ska bli torra.

IMG_2785

IMG_2786

In english:

 

Nice gluten free tortilla bread! They were very easy to bake. Extremely good, not a crack in the bread when I folded it, which is pretty common for gluten free bread. Bread is often very boring and dry. But this bread was super! Highly recommended!

The recipe is taken from recept.nu by Jessica Frey and Mary Blohm. The recipe makes 10 pieces.

Ingredients:
400 g of cold water
1 tsp baking powder
50 g rice flour
150 g of maize flour
1/2 tsp salt
30 g fiberhusk

How to do this:
Mix together all the ingredients into a paste. Allow the dough to swell for 15 minutes. Divide the dough into 10 pieces and roll out into thin round breads. Fry the bread in a dry pan over high heat. Fry for a few minutes on both sides so that the bread gets a nice color. Cover the bread with a towel so that they don’t become dry.

IMG_2788